Marketingfacts over DMP

Data-driven marketing is een eindeloos herhaalde kreet in marketingland, maar hoe pas je het ook toe binnen je eigen organisatie? Een belangrijk onderdeel daarbij is het datamanagementplatform (DMP). Dat platform verzamelt en verbindt data uit de vele verschillende bronnen binnen en buiten je organisatie. En dat gaat niet alleen over data uit marketingkanalen, maar over de gehele linie aan customer touchpoints: van customer service tot logistiek, retour of onderhoud. Dit alles met het doel klanten op maat te bedienen. Aan welke eisen moet een DMP voldoen, waar zet je het voor in en wat haal je er uit? Deze vragen en meer beantwoordt Marketingfacts in haar maandspecial over data management platformen.

Bijdrage Bas Brand

De markt van datamanagementsoftware durf ik gerust als onvolwassen te bestempelen. Klik maar eens langs een paar DMP aanbieders en jou wordt “de ultieme staat van datamanagement” beloofd, een heus datanirwana.

De DMP’s van nu integreren alle mogelijke databronnen en beloven kanaalbeperkingen op te heffen. DMP’s laten je zien wat je klanten doen, wat er met je klanten kan gebeuren en wat je moet doen om ze beter te bedienen. Implementatiepartners lokken je met mooie teksten als‘single source of truth’ of ‘built for IT, and designed for marketers’. Het klinkt op zich allemaal veelbelovend, maar de realiteit is anders.

Lees verder op Marketingfacts